Vége felé közeledik az Alfa-kurzus első szériája

Gyülekezetünkben néhány hete indult el először az Alfa-kurzus, melynek első szériája lassan a vége felé közelít. Vidákovich István, gyülekezeti presbiter vezetésével hétfőnként tartjuk alkalmainkat, de mi is az az Alfa-kurzus?

Az Alfa-kurzus tulajdonképpen szervezettebb körülmények között nyújt lehetőséget arra, hogy azok az emberek, akik még nem (esetleg nemrég) jutottak hitre Jézus Krisztusban, és érdeklődők a keresztény hit igazságaival kapcsolatban, tisztább képet kapjanak magáról az Úr Jézus Krisztusról, a kereszten elvégzett munkájáról, illetve a Bibliának az élet nagy kérdéseire adott válaszairól.

Ez természetesen nem egy klasszikus értelemben vett tanfolyam, a részvétel teljesen ingyenes, és szeretettel várunk mindenkit, akit egy kicsit is érdekelnek a keresztény hit alapjai, illetve szeretne többet megtudni Istenről, akár mint az emberiség Megváltójáról, akár mint gondviselő Atyáról, akár mint Szent Szellemről, aki az Úr Jézus Krisztushoz megtért ember szívébe költözik. Mindemellett az általában minden embert érdeklő és főként érintő bűn kérdése (és Jézus Krisztusban az erre adott megoldás) is előkerül.

Ezzel együtt az Alfa-kurzus egyfajta tanítássorozat, így főként az elején érdemes becsatlakozni, mert az alkalmak témái alapvetően egymásra épülnek. Hangsúlyozandó: itt nem egy oktatásról van szó, az alkalmak sokkal inkább kötetlenebb stílusúak, és általában egy közös vacsora kíséretében történnek. Először egy videó megnézésére kerül sor, melyben Nicky Gumbel, az Alfa-kurzus megalapítója beszél az aznapra adott témáról, majd a résztvevőkkel közösen dolgozzuk fel a hallottakat, és a Bibliában is interaktív módon keressük ki az említett igehelyeket.

A következő széria előreláthatólag 2018. februárjában fog elindulni. Addig is bátorítunk, hogy lépj velünk kapcsolatba, akár az omegazuglo@gmail.com e-mailcímen, akár személyesen a vasárnapi Istentiszteleti alkalmon.